Hvad er Hypnose?

Illustration af Jacie Landeros - Både oldtidens ægyptere og grækere eksperimenterede med hypnose. Også de indfødte i det pre-columbianske Sydamerika har sandsynligvis været bekendt med hypnosens effekt. Hypnose eller trance er en helt naturlig sindstilstand. En tilstand du kender fra bl.a. drømme eller fra de mange gange om dagen, hvor din hjerne tager sig en pause; fx når du dagdrømmer eller falder i staver og bare sidder og kigger ud i luften uden rigtigt at se, tænke eller føle noget. Måske kender du følelsen af at miste tidsfornemmelsen fx når du kører bil, læser en bog, maler, laver havearbejde eller en anden yndlingsbeskæftigelse. I de situationer er du i virkeligheden i trance – altså en sund og naturlig tilstand, som din hjerne bruger til at lade op og bearbejde de mange indryk du får hele tiden.

Når man bruger trancetilstanden/hypnose i forbindelse med terapi, er det dels for at skabe nemmere kontakt og adgang til dine følelser dels for at aktivere oplagret viden og erfaring, så det bliver nemmere at løse de problemer eller temaer du i tumler med i dit liv.

Under hypnose/trance er du helt klar over, hvad der sker - hele tiden – faktisk er du, fordi du er i denne specielt rolige og afslappede tilstand, blot endnu mere i kontakt med dine følelser og hvad der sker i dig og omkring dig end du normalt er i almindelig ”vågen” tilstand.

Gennem hypnoterapien bringes du i tættere kontakt med dit ”sande indre jeg”, den del af dig, der giver dig overskud, tilfredsstillelse i hverdagen og succes i livet.

Illustration af Jacie Landeros  

Både oldtidens ægyptere og grækere eksperimenterede med hypnose. Også de indfødte i det pre-columbianske Sydamerika har sandsynligvis været bekendt med hypnosens effekt.